Over ons

Wij zijn Dianthe en Xander, Amsterdamse yuppen met een voorliefde voor reizen. Los van elkaar hebben we al veel van de wereld gezien, ook samen willen we graag nieuwe plekken blijven ontdekken, nieuwe culturen leren kennen, en nieuwe contacten leggen. Wij willen deze opgedane kennis en nieuwe ervarigen met anderen delen om te informeren en inspireren, maar ook om een steentje bij te dragen aan duurzaam reizen

Wij vinden het belangrijk dat onze reizen een positieve impact hebben op het land, de lokale bevolkingen, de natuur en het klimaat. Naast de negatieve effecten van reizen is toerisme ook een belangrijke bron van inkomsten, leerzaam voor beide de reiziger als ook de locals, en kan het helpen natuur en dieren te beschermen. Door middel van dit blog hopen we anderen te kunnen inspireren om op een duurzamere manier te reizen, en er zo samen voor te kunnen zorgen dat dit ook voor toekomstige generaties nog mogelijk zal zijn.

 

Maak kennis met Dianthe

Vanaf jongs af aan reisde Dianthe met haar familie door Europa. Met een piloot als vader hoorde daar ook af en toe een tripje verder weg bij. Tijdens deze vakanties bleven ze nooit lang op een plek, en zaten de reisjes vol actieve wandelingen, culturele uitstapjes en bijzondere kampeerplekken. Reizen is altijd een belangrijk onderdeel geweest in haar leven, en ze besloot hier ook haar werk van te maken. Een Bachelor en toerisme was niet voldoende en werd vervolgd met een Master in duurzaam toerisme. Nu is ze werkzaam als Marketeer bij een duurzame reisorganisatie en gebruikt ze in haar vrije tijd om haar volgende reizen te plannen.

 

 

dianthe
xander

Ontmoet Xander

Voor Xander is reizen geen doel op zich. Het is het ontdekken en ervaren van nieuwe culturen: de taal, het eten, het leven op straat. En het zien van natuur en landschappen afwijkend van dat wat gewoon is geworden. Honderden meters boven de zeespiegel kijkend naar een actieve vulkaan, of meters eronder al zwevend kijkend naar roggen, haaien en schildpadden. Wonend en werkend in Amsterdam als consultant en corporate innovator, geven hier alle mogelijkheid toe.