Tanzania

Op naar een nieuwe manier van reizen

on
14 maart 2021

Afgelopen jaar (2020) was alles anders, we bleven meer thuis en werkten daar ook. We zagen onze familie en vrienden minder in het echt en meer digitaal. We trouwden niet met een groot feest in Spanje, maar met een klein gezelschap in Nederland. We deden niet meer samen boodschappen en onze beweging bestond uit maximaal 1 dagelijkse stadswandeling. De hele wereld stond op oranje en reizen werd lange tijd afgeraden. 

Workation naar Tanzania

Ondanks het afraden van reizen hebben we toch de sprong gewaagd. De huwelijksreis naar Tanzania werd omgeboekt naar een workation, de 2 ½ week werden 2 maanden. PCR testen, sneltesten en quarantaine zijn het opeens veel meer waard als je voor langere tijd op pad gaat. Ook het ontlopen van de corona regels, de natte & koude Nederlandse winter en de muren van ons huis die steeds dichterbij leken te komen zijn factoren geweest die ons op dit pad brachten. Nu we hier eenmaal zijn en zelfs ons verblijf hebben verlengd zien we deze manier van langer reizen en werken tegelijk als dé ideale manier van reizen

Waarom iedereen dit zou moeten willen

Niet alleen is het een duurzamere manier van reizen omdat je uit je verre, lange, vervuilende vlucht meer vakantie haalt en vaak ook minder vaak ver reist. Het is ook een relaxtere manier van reizen. In plaats van 2 ½ week zonder echte rustmomentjes rondreizen hebben wij nu onze hele reis door Noord Tanzania verspreid over 2 maanden. Doordeweeks zijn we gewoon aan het werk op een vaste standplaats (met een duik in het zwembad tijdens de lunchpauze en genietend van de mooie omgeving terwijl we buiten op de veranda onze laptops openen). En in de weekenden gaan we op pad, doen we leuke excursies en hangen we de ‘toerist’ uit. Nog niet eerder heb ik zo kunnen genieten en bijkomen van een vakantie. En dat met minder vakantiedagen!

Door langer te reizen leer je ook veel beter het land kennen. Je investeert meer in het leren van de taal en de lokale gebruiken, en krijgt daardoor ook meer interactie en ervaringen terug. Uiteraard moet je er wel een bepaalde mindset voor hebben en in het geval van Tanzania een flinke portemonnee, maar dat hoeft echt niet voor alle bestemmingen zo te zijn. Wel zijn de stroomstoringen en momenten van slecht wifi lastig als je moet werken en dat betekent dat je je flexibel moet opstellen. Plannen moeten soms omgegooid worden, of er moet ’s avonds gewerkt worden om de verloren tijd in te halen. Voor ons is dat haalbaar en wegen de voordelen absoluut op tegen de nadelen.

Wij weten het wel, zo zien we onze toekomstige vakanties wel zitten! Jaarlijks, of eens in de twee jaar, één lange reis van minimaal twee maanden waarin we een nieuwe bestemming ontdekken én tegelijkertijd werken. Mits onze werkgevers hiermee akkoord gaan natuurlijk.

TAGS

LEAVE A COMMENT